Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Koggenland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Koggenland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Koggenland

Koggenland is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 22.675 inwoners. Momenteel staan er 40 woningen te koop en zijn er recent 106 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koggenland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 330.948.

Woningen te koop 40
Woningen recent verkocht 106
Gemiddelde vraagprijs € 512.721
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 330.948
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Koggenland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Koggenland is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Koggenland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Koggenland.

Woningen recent verkocht in Koggenland

Er zijn recent 106 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koggenland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Koggenland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Koggenland. Een eengezinswoning in Koggenland komt het meest (69%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Koggenland

In Koggenland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Koggenland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Koggenland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Koggenland

Starterswoningen in gemeente Koggenland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Koggenland zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Koggenland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Koggenland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Koggenland

Wil je een huis kopen in gemeente Koggenland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Koggenland . Er staan momenteel 40 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Koggenland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Koggenland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Koggenland. Zoek je huurwoning in gemeente Koggenland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Koggenland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Koggenland is 3.614 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.446 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Koggenland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Koggenland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Koggenland

De gemeente Koggenland telt 10 plaatsen.

Avenhorn Berkhout De Goorn Hensbroek Obdam Oudendijk Scharwoude Spierdijk Ursem Zuidermeer

Wijken van Koggenland

Koggenland bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.