Alle woningmarktinfo Gemeente Koggenland

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Koggenland

Een eerste blik op Koggenland

Koggenland is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 22.675 inwoners. Momenteel staan er 18 woningen te koop en zijn er recent 38 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koggenland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 18
Woningen recent verkocht 38
Gemiddelde vraagprijs € 474.572
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Koggenland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Koggenland is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Koggenland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Koggenland.

Woningen recent verkocht in Koggenland

Er zijn recent 38 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koggenland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Koggenland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Koggenland. Een eengezinswoning in Koggenland komt het meest (65%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Koggenland

In Koggenland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Koggenland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Koggenland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Koggenland
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Koggenland

Wil je een huis kopen in Koggenland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Koggenland . Er staan momenteel 18 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Koggenland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Koggenland.

Zoek je huurwoning in Koggenland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Koggenland.

Huizenprijzen in Koggenland

Starterswoningen in Koggenland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Koggenland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Koggenland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Koggenland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Koggenland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Koggenland is 3.217 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.830 euro).

Leeftijden Koggenland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Koggenland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Koggenland

De gemeente Koggenland telt 10 plaatsen.

Avenhorn Berkhout De Goorn Hensbroek Obdam Oudendijk Scharwoude Spierdijk Ursem Zuidermeer

Alle wijken van Koggenland

Koggenland bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen