logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Avenhorn

Begrijp de huizenprijzen in Avenhorn met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Avenhorn

Avenhorn is een plaats in de gemeente Koggenland. Deze plaats telt volgens het CBS 23.509 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Avenhorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 483.551 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 22
Gemiddelde vraagprijs € 483.551
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Avenhorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Avenhorn is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Avenhorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Avenhorn.

Woningen recent verkocht in Avenhorn

Er zijn recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Avenhorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Avenhorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Avenhorn. Een eengezinswoning in Avenhorn komt het meest (58%) voor. Daarna komt een galerijflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Avenhorn

In Avenhorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Avenhorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Avenhorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Avenhorn

Starterswoningen in Avenhorn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Avenhorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Avenhorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Avenhorn? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Avenhorn

Wil je een huis kopen in Avenhorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Avenhorn . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Avenhorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Avenhorn.

Bekijk alle koopwoningen in Avenhorn. Zoek je huurwoning in Avenhorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Avenhorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Avenhorn is 3.650 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.989 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Avenhorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Avenhorn vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Avenhorn

Avenhorn bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.