De Huizenmarkt in Avenhorn (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Avenhorn

Woningmarkt Avenhorn

Avenhorn is een plaats in de gemeente Koggenland. Deze plaats telt volgens het CBS 22.675 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Avenhorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 443.387 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 22
Gemiddelde vraagprijs € 443.387
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Avenhorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Avenhorn is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Avenhorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Avenhorn.

Woningen recent verkocht in Avenhorn

Er zijn recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Avenhorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Avenhorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Avenhorn. Een eengezinswoning in Avenhorn komt het meest (55%) voor. Daarna komt een galerijflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Avenhorn

In Avenhorn wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Avenhorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Avenhorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Avenhorn
Binnenring: Nederland

Avenhorn waar ligt dat?

Woningen te koop Avenhorn

Wil je een huis kopen in Avenhorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Avenhorn . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Avenhorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Avenhorn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Avenhorn. Zoek je huurwoning in Avenhorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Avenhorn

Starterswoningen in Avenhorn zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Avenhorn zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Avenhorn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Avenhorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Avenhorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Avenhorn is 3.448 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.120 euro).

Leeftijden Avenhorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Avenhorn vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Avenhorn

Avenhorn bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.