De Huizenmarkt gemeente Kampen (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Kampen

Woningmarkt Kampen

Kampen is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 53.250 inwoners. Momenteel staan er 188 woningen te koop en zijn er recent 225 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kampen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 188
Woningen recent verkocht 225
Gemiddelde vraagprijs € 344.499
Percentage gezinnen met kinderen 49%

Verkoopduur woningen in Kampen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kampen is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kampen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kampen.

Woningen recent verkocht in Kampen

Er zijn recent 225 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kampen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kampen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kampen. Een eengezinswoning in Kampen komt het meest (73%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kampen

In Kampen wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kampen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kampen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Kampen
Binnenring: Nederland

Kampen waar ligt dat?

Woningen te koop Kampen

Wil je een huis kopen in Kampen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kampen . Er staan momenteel 188 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kampen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kampen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Kampen. Zoek je huurwoning in Kampen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Kampen

Starterswoningen in Kampen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Kampen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kampen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Kampen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Kampen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kampen is 2.899 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.494 euro).

Leeftijden Kampen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kampen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Kampen

De gemeente Kampen telt 8 plaatsen.

's-Heerenbroek Grafhorst IJsselmuiden Kampen Kamperveen Mastenbroek Wilsum Zalk

Alle wijken van Kampen

Kampen bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.