De Huizenmarkt in Kampen (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Kampen

Woningmarkt Kampen

Kampen is een plaats in de gemeente Kampen. Deze plaats telt volgens het CBS 53.250 inwoners. Momenteel staan er 100 woningen te koop en zijn er recent 384 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kampen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 343.181 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 100
Woningen recent verkocht 384
Gemiddelde vraagprijs € 343.181
Percentage gezinnen met kinderen 49%

Verkoopduur woningen in Kampen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kampen is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kampen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kampen.

Woningen recent verkocht in Kampen

Er zijn recent 384 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kampen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kampen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kampen. Een eengezinswoning in Kampen komt het meest (71%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kampen

In Kampen wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kampen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kampen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Kampen
Binnenring: Nederland

Kampen waar ligt dat?

Woningen te koop Kampen

Wil je een huis kopen in Kampen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kampen . Er staan momenteel 100 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kampen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kampen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Kampen. Zoek je huurwoning in Kampen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Kampen

Starterswoningen in Kampen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Kampen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kampen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Kampen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Kampen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kampen is 2.906 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.775 euro).

Leeftijden Kampen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kampen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Kampen

Kampen bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.