logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Kampen

Begrijp de huizenprijzen in Kampen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Kampen

Kampen is een plaats in de gemeente Kampen. Deze plaats telt volgens het CBS 55.614 inwoners. Momenteel staan er 46 woningen te koop en zijn er recent 200 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kampen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 376.304 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 46
Woningen recent verkocht 200
Gemiddelde vraagprijs € 376.304
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Kampen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kampen is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kampen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kampen.

Woningen recent verkocht in Kampen

Er zijn recent 200 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kampen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kampen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kampen. Een eengezinswoning in Kampen komt het meest (71%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kampen

In Kampen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kampen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kampen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Kampen

Starterswoningen in Kampen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Kampen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kampen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Kampen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Kampen

Wil je een huis kopen in Kampen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kampen . Er staan momenteel 46 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kampen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kampen.

Bekijk alle koopwoningen in Kampen. Zoek je huurwoning in Kampen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Kampen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kampen is 3.197 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.900 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Kampen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kampen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Kampen

Kampen bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.