De Huizenmarkt gemeente Dronten (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dronten

Woningmarkt Dronten

Dronten is een gemeente in de provincie Flevoland. Deze gemeente telt volgens het CBS 40.725 inwoners. Momenteel staan er 173 woningen te koop en zijn er recent 348 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 287.312.

Woningen te koop 173
Woningen recent verkocht 348
Gemiddelde vraagprijs € 388.207
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 287.312
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Dronten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dronten is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dronten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dronten.

Woningen recent verkocht in Dronten

Er zijn recent 348 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dronten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dronten. Een eengezinswoning in Dronten komt het meest (71%) voor. Daarna komt een portiekflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dronten

In Dronten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dronten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dronten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dronten
Binnenring: Nederland

Dronten waar ligt dat?

Woningen te koop Dronten

Wil je een huis kopen in Dronten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dronten . Er staan momenteel 173 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dronten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dronten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dronten. Zoek je huurwoning in Dronten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dronten

Starterswoningen in Dronten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dronten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dronten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dronten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dronten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dronten is 3.033 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.660 euro).

Leeftijden Dronten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dronten vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Dronten

De gemeente Dronten telt 3 plaatsen.

Biddinghuizen Dronten Swifterbant

Alle wijken van Dronten

Dronten bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.