logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Dronten

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Dronten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Dronten

Dronten is een gemeente in de provincie Flevoland. Deze gemeente telt volgens het CBS 43.593 inwoners. Momenteel staan er 61 woningen te koop en zijn er recent 280 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 287.312.

Woningen te koop 61
Woningen recent verkocht 280
Gemiddelde vraagprijs € 419.165
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 287.312
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Dronten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dronten is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dronten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dronten.

Woningen recent verkocht in Dronten

Er zijn recent 280 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dronten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dronten. Een eengezinswoning in Dronten komt het meest (71%) voor. Daarna komt een portiekflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dronten

In Dronten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dronten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dronten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Dronten

Starterswoningen in gemeente Dronten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Dronten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Dronten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Dronten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Dronten

Wil je een huis kopen in gemeente Dronten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Dronten . Er staan momenteel 61 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dronten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dronten.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Dronten. Zoek je huurwoning in gemeente Dronten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dronten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dronten is 3.139 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.033 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dronten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dronten vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Dronten

De gemeente Dronten telt 3 plaatsen.

Biddinghuizen Dronten Swifterbant

Wijken van Dronten

Dronten bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.