Alle woningmarktinfo Gemeente Dronten

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Dronten

Een eerste blik op Dronten

Dronten is een gemeente in de provincie Flevoland. Deze gemeente telt volgens het CBS 40.725 inwoners. Momenteel staan er 193 woningen te koop en zijn er recent 341 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 193
Woningen recent verkocht 341
Gemiddelde vraagprijs € 375.760
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Dronten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dronten is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dronten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dronten.

Woningen recent verkocht in Dronten

Er zijn recent 341 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dronten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dronten. Een eengezinswoning in Dronten komt het meest (70%) voor. Daarna komt een portiekflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dronten

In Dronten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Dronten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Dronten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dronten
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Dronten

Wil je een huis kopen in Dronten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dronten . Er staan momenteel 193 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dronten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dronten.

Zoek je huurwoning in Dronten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Dronten.

Huizenprijzen in Dronten

Starterswoningen in Dronten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dronten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dronten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dronten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dronten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dronten is 2.813 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.470 euro).

Leeftijden Dronten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dronten vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Dronten

De gemeente Dronten telt 3 plaatsen.

Biddinghuizen Dronten Swifterbant

Alle wijken van Dronten

Dronten bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen