logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Dronten Zuid in Dronten

Begrijp de huizenprijzen in Dronten Zuid Dronten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Dronten Zuid Dronten

Dronten Zuid is een wijk in de plaats Dronten binnen de gemeente Dronten. Deze wijk telt volgens het CBS 8.870 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 64 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 463.180 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 64
Gemiddelde vraagprijs € 463.180
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Dronten Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dronten Zuid is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dronten Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dronten Zuid.

Woningen recent verkocht in Dronten Zuid

Er zijn recent 64 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dronten Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dronten Zuid. Een eengezinswoning in Dronten Zuid komt het meest (75%) voor. Daarna komt een bungalow met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dronten Zuid

In Dronten Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dronten Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dronten Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Dronten Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dronten Zuid vergeleken met de Dronten en Nederland.

Huizenprijzen in Dronten Zuid Dronten

Starterswoningen in Dronten Zuid Dronten zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dronten Zuid Dronten zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dronten Zuid Dronten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Dronten Zuid Dronten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Dronten Zuid Dronten

Wil je een huis kopen in Dronten Zuid Dronten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dronten Zuid Dronten . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dronten Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dronten Zuid.

Bekijk alle koopwoningen in Dronten Zuid Dronten. Zoek je huurwoning in Dronten Zuid Dronten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dronten Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dronten Zuid is 3.186 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.082 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dronten Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dronten Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dronten Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dronten Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dronten Zuid

De Landmaten De Manege De Lancaster De Landstreken De Kruidentuin Golfresidentie