Huizenmarkt Dronten Zuid in Dronten (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dronten Zuid

Woningmarkt Dronten Zuid

Dronten Zuid is een wijk in de plaats Dronten binnen de gemeente Dronten. Deze wijk telt volgens het CBS 9.050 inwoners. Momenteel staan er 33 woningen te koop en zijn er recent 115 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 433.867 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 33
Woningen recent verkocht 115
Gemiddelde vraagprijs € 433.867
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Dronten Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dronten Zuid is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dronten Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dronten Zuid.

Woningen recent verkocht in Dronten Zuid

Er zijn recent 115 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dronten Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dronten Zuid. Een eengezinswoning in Dronten Zuid komt het meest (74%) voor. Daarna komt een bungalow met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dronten Zuid

In Dronten Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dronten Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dronten Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dronten Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dronten Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dronten Zuid vergeleken met de Dronten en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Dronten Zuid waar ligt dat?

Woningen te koop Dronten Zuid

Wil je een huis kopen in Dronten Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dronten Zuid . Er staan momenteel 33 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dronten Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dronten Zuid.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dronten Zuid. Zoek je huurwoning in Dronten Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dronten Zuid

Starterswoningen in Dronten Zuid zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dronten Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dronten Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dronten Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dronten Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dronten Zuid is 3.152 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.880 euro).

Leeftijden Dronten Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dronten Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dronten Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dronten Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dronten Zuid

De Landmaten De Manege De Lancaster De Landstreken De Kruidentuin Golfresidentie