Huizenmarkt Dronten Midden in Dronten (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dronten Midden

Woningmarkt Dronten Midden

Dronten Midden is een wijk in de plaats Dronten binnen de gemeente Dronten. Deze wijk telt volgens het CBS 6.615 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 72 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten Midden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 336.686 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 72
Gemiddelde vraagprijs € 336.686
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Dronten Midden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dronten Midden is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dronten Midden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dronten Midden.

Woningen recent verkocht in Dronten Midden

Er zijn recent 72 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten Midden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dronten Midden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dronten Midden. Een eengezinswoning in Dronten Midden komt het meest (49%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dronten Midden

In Dronten Midden wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dronten Midden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dronten Midden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dronten Midden
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dronten Midden

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dronten Midden vergeleken met de Dronten en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Dronten Midden waar ligt dat?

Woningen te koop Dronten Midden

Wil je een huis kopen in Dronten Midden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dronten Midden . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dronten Midden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dronten Midden.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dronten Midden. Zoek je huurwoning in Dronten Midden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dronten Midden

Starterswoningen in Dronten Midden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dronten Midden zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dronten Midden zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dronten Midden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dronten Midden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dronten Midden is 3.090 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.713 euro).

Leeftijden Dronten Midden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dronten Midden vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dronten Midden

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dronten Midden? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dronten Midden

Centrum Dronten Oud-Dronten De Fazant Bungalowpark De Boeg