Huizenprijzen en de huizenmarkt in Dronten

Begrijp de huizenprijzen in Dronten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Dronten

Dronten is een plaats in de gemeente Dronten. Deze plaats telt volgens het CBS 40.725 inwoners. Momenteel staan er 41 woningen te koop en zijn er recent 148 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 431.105 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 41
Woningen recent verkocht 148
Gemiddelde vraagprijs € 431.105
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Dronten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dronten is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dronten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dronten.

Woningen recent verkocht in Dronten

Er zijn recent 148 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dronten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dronten. Een eengezinswoning in Dronten komt het meest (69%) voor. Daarna komt een portiekflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dronten

In Dronten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dronten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dronten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Dronten

Starterswoningen in Dronten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dronten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dronten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Dronten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Dronten

Wil je een huis kopen in Dronten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dronten . Er staan momenteel 41 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dronten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dronten.

Bekijk alle koopwoningen in Dronten. Zoek je huurwoning in Dronten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dronten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dronten is 3.293 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.030 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dronten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dronten vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Dronten

Dronten bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.