Huizenmarkt Swifterbant in Swifterbant (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Swifterbant

Woningmarkt Swifterbant

Swifterbant is een wijk in de plaats Swifterbant binnen de gemeente Dronten. Deze wijk telt volgens het CBS 6.385 inwoners. Momenteel staan er 31 woningen te koop en zijn er recent 61 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Swifterbant. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 373.666 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 31
Woningen recent verkocht 61
Gemiddelde vraagprijs € 373.666
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Swifterbant

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Swifterbant is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Swifterbant moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Swifterbant.

Woningen recent verkocht in Swifterbant

Er zijn recent 61 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Swifterbant. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Swifterbant.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Swifterbant. Een eengezinswoning in Swifterbant komt het meest (82%) voor. Daarna komt een bungalow met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Swifterbant

In Swifterbant wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Swifterbant

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Swifterbant (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Swifterbant
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Swifterbant

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Swifterbant vergeleken met de Dronten en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Swifterbant waar ligt dat?

Woningen te koop Swifterbant

Wil je een huis kopen in Swifterbant? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Swifterbant . Er staan momenteel 31 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Swifterbant alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Swifterbant.

Bekijk hier alle koopwoningen in Swifterbant. Zoek je huurwoning in Swifterbant? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Swifterbant

Starterswoningen in Swifterbant zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Swifterbant zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Swifterbant zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Swifterbant? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Swifterbant

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Swifterbant is 2.983 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.644 euro).

Leeftijden Swifterbant

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Swifterbant vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Swifterbant

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Swifterbant? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Swifterbant

Kampbuurt Centrum Swifterbant Oud-Swifterbant Spelbuurt Bloemenbuurt De Kolk Tarpan Bedrijventerrein Spelwijk Buitengebied Swifterbant