Huizenmarkt Dronten Noord in Dronten (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dronten Noord

Woningmarkt Dronten Noord

Dronten Noord is een wijk in de plaats Dronten binnen de gemeente Dronten. Deze wijk telt volgens het CBS 1.730 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten Noord. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 377.877 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 21
Gemiddelde vraagprijs € 377.877
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Dronten Noord

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dronten Noord is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dronten Noord moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dronten Noord.

Woningen recent verkocht in Dronten Noord

Er zijn recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dronten Noord. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dronten Noord.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dronten Noord. Een eengezinswoning in Dronten Noord komt het meest (76%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dronten Noord

In Dronten Noord wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dronten Noord

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dronten Noord (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dronten Noord
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dronten Noord

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dronten Noord vergeleken met de Dronten en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Dronten Noord waar ligt dat?

Woningen te koop Dronten Noord

Wil je een huis kopen in Dronten Noord? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dronten Noord . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dronten Noord alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dronten Noord.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dronten Noord. Zoek je huurwoning in Dronten Noord? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dronten Noord

Starterswoningen in Dronten Noord zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dronten Noord zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dronten Noord zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dronten Noord? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dronten Noord

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dronten Noord is 4.210 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.254 euro).

Leeftijden Dronten Noord

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dronten Noord vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Dronten Noord

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Dronten Noord? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Dronten Noord

Pioniersweg Houtwijk Hanzekwartier De Oeverloperwijk