De Huizenmarkt gemeente Drechterland (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Drechterland

Woningmarkt Drechterland

Drechterland is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 19.430 inwoners. Momenteel staan er 85 woningen te koop en zijn er recent 70 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drechterland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 85
Woningen recent verkocht 70
Gemiddelde vraagprijs € 528.668
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Drechterland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Drechterland is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Drechterland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Drechterland.

Woningen recent verkocht in Drechterland

Er zijn recent 70 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drechterland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Drechterland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Drechterland. Een eengezinswoning in Drechterland komt het meest (78%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Drechterland

In Drechterland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Drechterland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Drechterland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Drechterland
Binnenring: Nederland

Drechterland waar ligt dat?

Woningen te koop Drechterland

Wil je een huis kopen in Drechterland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Drechterland . Er staan momenteel 85 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Drechterland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Drechterland.

Bekijk hier alle koopwoningen in Drechterland. Zoek je huurwoning in Drechterland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Drechterland

Starterswoningen in Drechterland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Drechterland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Drechterland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Drechterland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Drechterland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Drechterland is 3.470 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.422 euro).

Leeftijden Drechterland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Drechterland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Drechterland

De gemeente Drechterland telt 8 plaatsen.

Hem Hoogkarspel Oosterblokker Oosterleek Schellinkhout Venhuizen Westwoud Wijdenes

Alle wijken van Drechterland

Drechterland bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.