Gemeente Drechterland

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Drechterland

Een eerste blik op Drechterland

Drechterland is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 19.430 inwoners. Momenteel staan er 51 woningen te koop en zijn er recent 142 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Drechterland. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 461.723 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 51
Woningen recent verkocht 142
Gemiddelde vraagprijs € 461.723
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Drechterland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Drechterland is 47 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Drechterland kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Drechterland

Er zijn recent 142 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drechterland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Drechterland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Drechterland. Een eengezinswoning in Drechterland komt het meest (77%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Drechterland

In Drechterland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Drechterland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Drechterland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Drechterland
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Drechterland

Wil je een huis kopen in Drechterland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Drechterland . Er staan momenteel 51 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Drechterland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Drechterland.

Zoek je huurwoning in Drechterland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Drechterland.

Huizenprijzen in Drechterland

Starterswoningen in Drechterland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Drechterland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Drechterland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Drechterland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Drechterland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Drechterland is 2.497 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.259 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Drechterland is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Drechterland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Drechterland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Drechterland

De gemeente Drechterland telt 8 plaatsen.

Hem Hoogkarspel Oosterblokker Oosterleek Schellinkhout Venhuizen Westwoud Wijdenes

Alle wijken van Drechterland

Drechterland bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen