logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Drechterland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Drechterland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Drechterland

Drechterland is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 20.385 inwoners. Momenteel staan er 34 woningen te koop en zijn er recent 87 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drechterland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 339.871.

Woningen te koop 34
Woningen recent verkocht 87
Gemiddelde vraagprijs € 572.875
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 339.871
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Drechterland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Drechterland is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Drechterland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Drechterland.

Woningen recent verkocht in Drechterland

Er zijn recent 87 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drechterland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Drechterland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Drechterland. Een eengezinswoning in Drechterland komt het meest (78%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Drechterland

In Drechterland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Drechterland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Drechterland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Drechterland

Starterswoningen in gemeente Drechterland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Drechterland zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Drechterland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Drechterland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Drechterland

Wil je een huis kopen in gemeente Drechterland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Drechterland . Er staan momenteel 34 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Drechterland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Drechterland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Drechterland. Zoek je huurwoning in gemeente Drechterland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Drechterland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Drechterland is 3.480 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.505 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Drechterland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Drechterland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Drechterland

De gemeente Drechterland telt 8 plaatsen.

Hem Hoogkarspel Oosterblokker Oosterleek Schellinkhout Venhuizen Westwoud Wijdenes

Wijken van Drechterland

Drechterland bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.