De Huizenmarkt in Hoogkarspel (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoogkarspel

Woningmarkt Hoogkarspel

Hoogkarspel is een plaats in de gemeente Drechterland. Deze plaats telt volgens het CBS 19.430 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 67 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogkarspel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 484.035 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 67
Gemiddelde vraagprijs € 484.035
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Hoogkarspel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogkarspel is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogkarspel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoogkarspel.

Woningen recent verkocht in Hoogkarspel

Er zijn recent 67 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogkarspel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogkarspel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogkarspel. Een eengezinswoning in Hoogkarspel komt het meest (77%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogkarspel

In Hoogkarspel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoogkarspel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoogkarspel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoogkarspel
Binnenring: Nederland

Hoogkarspel waar ligt dat?

Woningen te koop Hoogkarspel

Wil je een huis kopen in Hoogkarspel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogkarspel . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogkarspel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogkarspel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoogkarspel. Zoek je huurwoning in Hoogkarspel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoogkarspel

Starterswoningen in Hoogkarspel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogkarspel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogkarspel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoogkarspel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoogkarspel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogkarspel is 3.593 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.364 euro).

Leeftijden Hoogkarspel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogkarspel vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hoogkarspel

Hoogkarspel bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.