logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hoogkarspel

Begrijp de huizenprijzen in Hoogkarspel met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hoogkarspel

Hoogkarspel is een plaats in de gemeente Drechterland. Deze plaats telt volgens het CBS 20.385 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogkarspel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 506.265 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 36
Gemiddelde vraagprijs € 506.265
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Hoogkarspel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogkarspel is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogkarspel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoogkarspel.

Woningen recent verkocht in Hoogkarspel

Er zijn recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogkarspel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogkarspel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogkarspel. Een eengezinswoning in Hoogkarspel komt het meest (75%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogkarspel

In Hoogkarspel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoogkarspel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoogkarspel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hoogkarspel

Starterswoningen in Hoogkarspel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogkarspel zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogkarspel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hoogkarspel? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hoogkarspel

Wil je een huis kopen in Hoogkarspel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogkarspel . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogkarspel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogkarspel.

Bekijk alle koopwoningen in Hoogkarspel. Zoek je huurwoning in Hoogkarspel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoogkarspel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogkarspel is 3.532 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.499 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoogkarspel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogkarspel vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hoogkarspel

Hoogkarspel bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.