Schellinkhout in de gemeente Drechterland

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Schellinkhout

Een eerste blik op Schellinkhout

Schellinkhout is een plaats in de gemeente Drechterland. Deze plaats telt volgens het CBS 19.430 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Schellinkhout. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 517.385 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 517.385
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Schellinkhout

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schellinkhout is 85 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schellinkhout kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Schellinkhout

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schellinkhout. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schellinkhout.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schellinkhout. Een eengezinswoning in Schellinkhout komt het meest (81%) voor. Daarna komt een villa met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schellinkhout

In Schellinkhout wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Schellinkhout

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Schellinkhout (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schellinkhout
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Schellinkhout

Wil je een huis kopen in Schellinkhout? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schellinkhout. Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schellinkhout alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schellinkhout.

Huizenprijzen in Schellinkhout

Starterswoningen in Schellinkhout zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schellinkhout zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schellinkhout zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schellinkhout? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schellinkhout

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schellinkhout is 2.536 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.502 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Schellinkhout is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Schellinkhout

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schellinkhout vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Schellinkhout

Schellinkhout bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen