Venhuizen in de gemeente Drechterland

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Venhuizen

Een eerste blik op Venhuizen

Venhuizen is een plaats in de gemeente Drechterland. Deze plaats telt volgens het CBS 19.430 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Venhuizen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 372.589 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 37
Gemiddelde vraagprijs € 372.589
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Venhuizen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Venhuizen is 42 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Venhuizen kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Venhuizen

Er zijn recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Venhuizen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Venhuizen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Venhuizen. Een eengezinswoning in Venhuizen komt het meest (84%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Venhuizen

In Venhuizen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Venhuizen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Venhuizen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Venhuizen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Venhuizen

Wil je een huis kopen in Venhuizen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Venhuizen . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Venhuizen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Venhuizen.

Zoek je huurwoning in Venhuizen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Venhuizen.

Huizenprijzen in Venhuizen

Starterswoningen in Venhuizen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Venhuizen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Venhuizen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Venhuizen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Venhuizen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Venhuizen is 2.615 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.496 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Venhuizen is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Venhuizen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Venhuizen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Venhuizen

Venhuizen bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen