logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Venhuizen

Begrijp de huizenprijzen in Venhuizen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Venhuizen

Venhuizen is een plaats in de gemeente Drechterland. Deze plaats telt volgens het CBS 20.385 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Venhuizen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 531.625 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 21
Gemiddelde vraagprijs € 531.625
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Venhuizen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Venhuizen is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Venhuizen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Venhuizen.

Woningen recent verkocht in Venhuizen

Er zijn recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Venhuizen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Venhuizen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Venhuizen. Een eengezinswoning in Venhuizen komt het meest (84%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Venhuizen

In Venhuizen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Venhuizen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Venhuizen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Venhuizen

Starterswoningen in Venhuizen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Venhuizen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Venhuizen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Venhuizen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Venhuizen

Wil je een huis kopen in Venhuizen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Venhuizen . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Venhuizen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Venhuizen.

Bekijk alle koopwoningen in Venhuizen. Zoek je huurwoning in Venhuizen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Venhuizen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Venhuizen is 3.310 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.295 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Venhuizen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Venhuizen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Venhuizen

Venhuizen bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.