Huizenmarkt Helenaveen in Helenaveen (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Helenaveen

Woningmarkt Helenaveen

Helenaveen is een wijk in de plaats Helenaveen binnen de gemeente Deurne. Deze wijk telt volgens het CBS 960 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helenaveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 440.289 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 440.289
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Helenaveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Helenaveen is 55 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Helenaveen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Helenaveen

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Helenaveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Helenaveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Helenaveen. Een eengezinswoning in Helenaveen komt het meest (88%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Helenaveen

In Helenaveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Helenaveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Helenaveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Helenaveen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Helenaveen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Helenaveen vergeleken met de Deurne en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Helenaveen waar ligt dat?

Woningen te koop Helenaveen

Wil je een huis kopen in Helenaveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Helenaveen . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Helenaveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Helenaveen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Helenaveen. Zoek je huurwoning in Helenaveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Helenaveen

Starterswoningen in Helenaveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Helenaveen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Helenaveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Helenaveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Helenaveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Helenaveen is 4.849 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.272 euro).

Leeftijden Helenaveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Helenaveen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Helenaveen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Helenaveen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Helenaveen

Helenaveen Verspreide huizen Helenaveen