logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Castricum

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Castricum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Castricum

Castricum is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 36.345 inwoners. Momenteel staan er 80 woningen te koop en zijn er recent 207 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Castricum. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 408.145.

Woningen te koop 80
Woningen recent verkocht 207
Gemiddelde vraagprijs € 619.605
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 408.145
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Castricum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Castricum is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Castricum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Castricum.

Woningen recent verkocht in Castricum

Er zijn recent 207 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Castricum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Castricum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Castricum. Een eengezinswoning in Castricum komt het meest (51%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Castricum

In Castricum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Castricum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Castricum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Castricum

Starterswoningen in gemeente Castricum zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Castricum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Castricum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Castricum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Castricum

Wil je een huis kopen in gemeente Castricum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Castricum . Er staan momenteel 80 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Castricum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Castricum.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Castricum. Zoek je huurwoning in gemeente Castricum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Castricum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Castricum is 4.635 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.172 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Castricum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Castricum vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Castricum

De gemeente Castricum telt 4 plaatsen.

Akersloot Castricum de Woude Limmen

Wijken van Castricum

Castricum bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.