Alle woningmarktinfo Gemeente Castricum

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Castricum

Een eerste blik op Castricum

Castricum is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 35.590 inwoners. Momenteel staan er 145 woningen te koop en zijn er recent 190 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Castricum. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 145
Woningen recent verkocht 190
Gemiddelde vraagprijs € 557.599
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Castricum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Castricum is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Castricum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Castricum.

Woningen recent verkocht in Castricum

Er zijn recent 190 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Castricum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Castricum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Castricum. Een eengezinswoning in Castricum komt het meest (48%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Castricum

In Castricum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Castricum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Castricum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Castricum
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Castricum

Wil je een huis kopen in Castricum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Castricum . Er staan momenteel 145 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Castricum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Castricum.

Zoek je huurwoning in Castricum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Castricum.

Huizenprijzen in Castricum

Starterswoningen in Castricum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Castricum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Castricum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Castricum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Castricum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Castricum is 4.047 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.498 euro).

Leeftijden Castricum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Castricum vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Castricum

De gemeente Castricum telt 4 plaatsen.

Akersloot Castricum de Woude Limmen

Alle wijken van Castricum

Castricum bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen