Huizenprijzen en de huizenmarkt in Castricum

Begrijp de huizenprijzen in Castricum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Castricum

Castricum is een plaats in de gemeente Castricum. Deze plaats telt volgens het CBS 35.590 inwoners. Momenteel staan er 55 woningen te koop en zijn er recent 95 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Castricum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 595.361 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 55
Woningen recent verkocht 95
Gemiddelde vraagprijs € 595.361
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Castricum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Castricum is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Castricum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Castricum.

Woningen recent verkocht in Castricum

Er zijn recent 95 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Castricum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Castricum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Castricum. Een eengezinswoning in Castricum komt het meest (46%) voor. Daarna komt een galerijflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Castricum

In Castricum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Castricum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Castricum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Castricum

Starterswoningen in Castricum zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Castricum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Castricum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Castricum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Castricum

Wil je een huis kopen in Castricum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Castricum . Er staan momenteel 55 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Castricum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Castricum.

Bekijk alle koopwoningen in Castricum. Zoek je huurwoning in Castricum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Castricum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Castricum is 4.687 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.350 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Castricum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Castricum vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Castricum

Castricum bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.