logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Centrum in Castricum

Begrijp de huizenprijzen in Centrum Castricum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Centrum Castricum

Centrum is een wijk in de plaats Castricum binnen de gemeente Castricum. Deze wijk telt volgens het CBS 4.825 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 44 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 553.194 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 44
Gemiddelde vraagprijs € 553.194
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Centrum is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Centrum.

Woningen recent verkocht in Centrum

Er zijn recent 44 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Centrum. Een galerijflat in Centrum komt het meest (33%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Centrum

In Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Centrum vergeleken met de Castricum en Nederland.

Huizenprijzen in Centrum Castricum

Starterswoningen in Centrum Castricum zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Centrum Castricum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Centrum Castricum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Centrum Castricum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Centrum Castricum

Wil je een huis kopen in Centrum Castricum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Centrum Castricum . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Centrum.

Bekijk alle koopwoningen in Centrum Castricum. Zoek je huurwoning in Centrum Castricum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Centrum is 4.717 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (4.678 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Centrum

Centrum-Noord Centrum-Zuid