De Huizenmarkt in Scheemda (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Scheemda

Woningmarkt Scheemda

Scheemda is een plaats in de gemeente Oldambt. Deze plaats telt volgens het CBS 36.580 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 48 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scheemda. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 392.543 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 48
Gemiddelde vraagprijs € 392.543
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Scheemda

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Scheemda is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Scheemda moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Scheemda.

Woningen recent verkocht in Scheemda

Er zijn recent 48 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scheemda. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Scheemda.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Scheemda. Een eengezinswoning in Scheemda komt het meest (60%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Scheemda

In Scheemda wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Scheemda

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Scheemda (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Scheemda
Binnenring: Nederland

Scheemda waar ligt dat?

Woningen te koop Scheemda

Wil je een huis kopen in Scheemda? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Scheemda . Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Scheemda alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Scheemda.

Bekijk hier alle koopwoningen in Scheemda. Zoek je huurwoning in Scheemda? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Scheemda

Starterswoningen in Scheemda zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Scheemda zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Scheemda zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Scheemda? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Scheemda

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Scheemda is 2.303 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.364 euro).

Leeftijden Scheemda

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Scheemda vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Scheemda

Scheemda bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.