De Huizenmarkt in Paterswolde (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Paterswolde

Woningmarkt Paterswolde

Paterswolde is een plaats in de gemeente Tynaarlo. Deze plaats telt volgens het CBS 33.500 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Paterswolde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 423.940 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 37
Gemiddelde vraagprijs € 423.940
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Paterswolde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Paterswolde is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Paterswolde moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Paterswolde.

Woningen recent verkocht in Paterswolde

Er zijn recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Paterswolde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Paterswolde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Paterswolde. Een eengezinswoning in Paterswolde komt het meest (47%) voor. Daarna komt een portiekflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Paterswolde

In Paterswolde wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Paterswolde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Paterswolde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Paterswolde
Binnenring: Nederland

Paterswolde waar ligt dat?

Woningen te koop Paterswolde

Wil je een huis kopen in Paterswolde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Paterswolde . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Paterswolde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Paterswolde.

Bekijk hier alle koopwoningen in Paterswolde. Zoek je huurwoning in Paterswolde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Paterswolde

Starterswoningen in Paterswolde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Paterswolde zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Paterswolde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Paterswolde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Paterswolde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Paterswolde is 3.382 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.997 euro).

Leeftijden Paterswolde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Paterswolde vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Paterswolde

Paterswolde bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.