logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Paterswolde

Begrijp de huizenprijzen in Paterswolde met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Paterswolde

Paterswolde is een plaats in de gemeente Tynaarlo. Deze plaats telt volgens het CBS 34.592 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Paterswolde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 504.634 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 11
Gemiddelde vraagprijs € 504.634
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Paterswolde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Paterswolde is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Paterswolde moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Paterswolde.

Woningen recent verkocht in Paterswolde

Er zijn recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Paterswolde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Paterswolde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Paterswolde. Een eengezinswoning in Paterswolde komt het meest (48%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Paterswolde

In Paterswolde wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Paterswolde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Paterswolde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Paterswolde

Starterswoningen in Paterswolde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Paterswolde zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Paterswolde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Paterswolde? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Paterswolde

Wil je een huis kopen in Paterswolde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Paterswolde . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Paterswolde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Paterswolde.

Bekijk alle koopwoningen in Paterswolde. Zoek je huurwoning in Paterswolde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Paterswolde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Paterswolde is 3.663 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.382 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Paterswolde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Paterswolde vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Paterswolde

Paterswolde bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.