De Huizenmarkt in Overdinkel (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Overdinkel

Woningmarkt Overdinkel

Overdinkel is een plaats in de gemeente Losser. Deze plaats telt volgens het CBS 22.545 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overdinkel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 340.174 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 19
Gemiddelde vraagprijs € 340.174
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Overdinkel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overdinkel is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overdinkel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overdinkel.

Woningen recent verkocht in Overdinkel

Er zijn recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overdinkel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overdinkel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overdinkel. Een eengezinswoning in Overdinkel komt het meest (86%) voor. Daarna komt een bungalow met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overdinkel

In Overdinkel wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overdinkel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overdinkel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overdinkel
Binnenring: Nederland

Overdinkel waar ligt dat?

Woningen te koop Overdinkel

Wil je een huis kopen in Overdinkel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overdinkel . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overdinkel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overdinkel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Overdinkel. Zoek je huurwoning in Overdinkel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Overdinkel

Starterswoningen in Overdinkel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Overdinkel zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overdinkel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overdinkel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overdinkel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overdinkel is 2.390 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.999 euro).

Leeftijden Overdinkel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overdinkel vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Overdinkel

Overdinkel bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.