Huizenmarkt Overdinkel in Overdinkel (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Overdinkel

Woningmarkt Overdinkel

Overdinkel is een wijk in de plaats Overdinkel binnen de gemeente Losser. Deze wijk telt volgens het CBS 4.105 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overdinkel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 342.515 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 25
Gemiddelde vraagprijs € 342.515
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Overdinkel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overdinkel is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overdinkel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overdinkel.

Woningen recent verkocht in Overdinkel

Er zijn recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overdinkel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overdinkel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overdinkel. Een eengezinswoning in Overdinkel komt het meest (86%) voor. Daarna komt een bungalow met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overdinkel

In Overdinkel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Overdinkel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Overdinkel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overdinkel
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Overdinkel

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Overdinkel vergeleken met de Losser en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Overdinkel waar ligt dat?

Woningen te koop Overdinkel

Wil je een huis kopen in Overdinkel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overdinkel . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overdinkel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overdinkel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Overdinkel. Zoek je huurwoning in Overdinkel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Overdinkel

Starterswoningen in Overdinkel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Overdinkel zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overdinkel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overdinkel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overdinkel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overdinkel is 2.369 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.156 euro).

Leeftijden Overdinkel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overdinkel vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Overdinkel

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Overdinkel? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Overdinkel

Overdinkel kern Verspreide huizen Overdinkel