De Huizenmarkt in IJhorst (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in IJhorst

Woningmarkt IJhorst

IJhorst is een plaats in de gemeente Staphorst. Deze plaats telt volgens het CBS 23.450 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in IJhorst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 405.211 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 405.211
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in IJhorst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in IJhorst is 37 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in IJhorst kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in IJhorst

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in IJhorst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond IJhorst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in IJhorst. Een eengezinswoning in IJhorst komt het meest (58%) voor. Daarna komt een bungalow met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling IJhorst

In IJhorst wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat IJhorst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van IJhorst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: IJhorst
Binnenring: Nederland

IJhorst waar ligt dat?

Woningen te koop IJhorst

Wil je een huis kopen in IJhorst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in IJhorst . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in IJhorst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in IJhorst.

Bekijk hier alle koopwoningen in IJhorst. Zoek je huurwoning in IJhorst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in IJhorst

Starterswoningen in IJhorst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in IJhorst zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in IJhorst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in IJhorst? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs IJhorst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in IJhorst is 3.159 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.527 euro).

Leeftijden IJhorst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in IJhorst vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van IJhorst

IJhorst bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.