logo Huispedia
Mijn woning verkopen

Hoe werkt de vraagprijs bepalen en het bieden?

Bij het te koop zetten van een woning met natuurlijk wel de vraagprijs worden bepaald. En met een realistische vraagprijs verkoop jij jouw huis sneller. Met ons geavanceerde algoritme berekenen wij wat de woning realistisch waard is en hoe de woning in de markt is gezet. Dit noemen wij ook het 'Huispedia prijsinzicht' Gebaseerd op het actuele vergelijkbare aanbod en recent verkochte woningen, kan jij de vraagprijs bepalen. Kom je hier niet zelf uit? Vraag dan hier hulp van een goede passende makelaar bij jou in de buurt. Vraagprijs bepaalt en toch aanpassen? Geen zorgen, natuurlijk kun je altijd de vraagprijs nog aanpassen.

Kosten Koper

Vervolgens moet je bepalen wie de bijkomende kosten gaat betalen, want een woning kopen levert bijkomende kosten op. Naast de aankoopsom van de woning moeten er kosten betaald worden, zoals notariskosten en overdrachtsbelasting. Wie deze kosten betaalt, is afhankelijk van de vraag of de woning vrij op naam (v.o.n.) of kosten koper (k.k.) wordt verkocht. Bij verkoop vrij op naam betaalt de verkoper de kosten, bij kosten koper betaalt de koper deze. Kosten koper (k.k.) is in Nederland de gebruikelijke optie.

Bieden vanaf

Wij bieden deze optie ook aan als mogelijkheid. Steeds vaker kom je deze constructie tegen: woningen die te koop staan voor een vanaf-prijs. Hoewel toch nog zo’n 90% van de verkopers kiezen voor een traditionele vraagprijs is dit een toenemend fenomeen.

Jouw huis staat vervolgens te koop. Na de bezichtiging kan jij al jouw ontvangen biedingen overzichtelijk inzien in het biedingscentrum van jouw woning. Zo verlies jij nooit het overzicht en kan jij het allerbeste bod uitkiezen. Klik "Accepteer bod" bij het beste bod in jouw ogen en de rest gaat vanzelf. Wij zullen de overige biedingen afwijzen zodat jij volledig kan focussen om de laatste stap. Het officieel tekenen. Lees hierover meer in "Bod geaccepteerd, wat nu?"

Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten