logo Huispedia

Video: hoe doorzie ik alle slimme trucjes rondom de vraagprijs?


Je kent het wel: je hebt je droomhuis gevonden met mooie foto's en de vraagprijs. Dan is het slim om jezelf af te vragen: klopt de vraagprijs? Maar hoe check je dan van élke woning of de vraagprijs klopt? We leggen het uit.

Geschreven door Jimmy Bijgewerkt op 6 mei 2024 2 min. lezen

In het kort.

  • Er zijn geen regels als het gaat om het bepalen van de vraagprijs.
  • Verkopers passen steeds vaker slimme trucjes toe bij het bepalen van de vraagprijs.
  • Met een prijsinzicht zie je in één klap of de vraagprijs redelijk is.

Je kent het wel: je hebt je droomhuis gevonden met mooie foto's en de vraagprijs. Dan is het slim om jezelf af te vragen: klopt de vraagprijs? Het kan tenslotte dat de vraagprijs nergens op is gebaseerd. Maar hoe check je dan van élke woning of de vraagprijs klopt? Eén van onze experts legt je in 5 minuten simpel uit hoe jij alle slimme trucjes kan doorzien.

Hoe weet ik of de vraagprijs klopt?

Of de woning nou op Huispedia te koop staat of bij élke andere woningsite: met het Huispedia Prijsinzicht check je van élke woning die in Nederland te koop staat of de vraagprijs redelijk is. Wij houden namelijk alle sites voor jou 24/7 in de gaten.

Om jou het prijsinzicht te geven combineren we heel veel data. Allereerst bepalen we wat de realistische vraagprijs is: het bedrag wat je in de huidige markt zou kúnnen vragen voor een specifieke woning. Op basis van een complexe analyse van de vraagprijzen van alle vergelijkbare woningen komen we vervolgens tot de realistische vraagprijs. Deze vergelijken we met de daadwerkelijke vraagprijs voor het prijsinzicht.

Huis kopen: Belangrijke tips en meer op Huispedia's YouTube kanaal

Op Huispedia’s YouTube-kanaal geven we je extra informatie om het kopen van een huis makkelijker te maken. Van tips tot checklistvideo’s van onze Huispedia experts: onze uitlegvideo’s helpen woningzoekers om goed geïnformeerd keuzes te maken.

Of je nu voor het eerst koopt of doorstromer bent: op ons YouTube-kanaal vind je video’s waar je voordeel uit haalt.

Video: hoe doorzie ik alle slimme trucjes rondom de vraagprijs?
Jimmy 6 mei 2024
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten