De Huizenmarkt gemeente Wijdemeren (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Wijdemeren

Woningmarkt Wijdemeren

Wijdemeren is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 25.480 inwoners. Momenteel staan er 109 woningen te koop en zijn er recent 53 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wijdemeren. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 109
Woningen recent verkocht 53
Gemiddelde vraagprijs € 991.145
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Wijdemeren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wijdemeren is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wijdemeren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wijdemeren.

Woningen recent verkocht in Wijdemeren

Er zijn recent 53 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wijdemeren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wijdemeren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wijdemeren. Een eengezinswoning in Wijdemeren komt het meest (70%) voor. Daarna komt een villa met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wijdemeren

In Wijdemeren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wijdemeren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wijdemeren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wijdemeren
Binnenring: Nederland

Wijdemeren waar ligt dat?

Woningen te koop Wijdemeren

Wil je een huis kopen in Wijdemeren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wijdemeren . Er staan momenteel 109 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wijdemeren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wijdemeren.

Bekijk hier alle koopwoningen in Wijdemeren. Zoek je huurwoning in Wijdemeren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Wijdemeren

Starterswoningen in Wijdemeren zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wijdemeren zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wijdemeren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wijdemeren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wijdemeren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wijdemeren is 4.829 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (5.014 euro).

Leeftijden Wijdemeren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wijdemeren vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Wijdemeren

De gemeente Wijdemeren telt 6 plaatsen.

's-Graveland Ankeveen Breukeleveen Kortenhoef Loosdrecht Nederhorst den Berg

Alle wijken van Wijdemeren

Wijdemeren bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.