logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Wijdemeren

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Wijdemeren met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Wijdemeren

Wijdemeren is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 24.659 inwoners. Momenteel staan er 72 woningen te koop en zijn er recent 92 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wijdemeren. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 658.832.

Woningen te koop 72
Woningen recent verkocht 92
Gemiddelde vraagprijs € 894.405
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 658.832
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Wijdemeren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wijdemeren is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wijdemeren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wijdemeren.

Woningen recent verkocht in Wijdemeren

Er zijn recent 92 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wijdemeren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wijdemeren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wijdemeren. Een eengezinswoning in Wijdemeren komt het meest (69%) voor. Daarna komt een villa met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wijdemeren

In Wijdemeren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wijdemeren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wijdemeren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Wijdemeren

Starterswoningen in gemeente Wijdemeren zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Wijdemeren zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Wijdemeren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Wijdemeren? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Wijdemeren

Wil je een huis kopen in gemeente Wijdemeren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Wijdemeren . Er staan momenteel 72 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wijdemeren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wijdemeren.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Wijdemeren. Zoek je huurwoning in gemeente Wijdemeren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Wijdemeren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wijdemeren is 5.091 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.777 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Wijdemeren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wijdemeren vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Wijdemeren

De gemeente Wijdemeren telt 6 plaatsen.

's-Graveland Ankeveen Breukeleveen Kortenhoef Loosdrecht Nederhorst den Berg

Wijken van Wijdemeren

Wijdemeren bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.