logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Venlo

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Venlo met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Venlo

Venlo is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 103.328 inwoners. Momenteel staan er 252 woningen te koop en zijn er recent 486 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Venlo. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 240.324.

Woningen te koop 252
Woningen recent verkocht 486
Gemiddelde vraagprijs € 420.944
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 240.324
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Venlo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Venlo is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Venlo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Venlo.

Woningen recent verkocht in Venlo

Er zijn recent 486 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Venlo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Venlo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Venlo. Een eengezinswoning in Venlo komt het meest (49%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Venlo

In Venlo wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Venlo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Venlo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Venlo

Starterswoningen in gemeente Venlo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Venlo zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Venlo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Venlo? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Venlo

Wil je een huis kopen in gemeente Venlo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Venlo . Er staan momenteel 252 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Venlo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Venlo.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Venlo. Zoek je huurwoning in gemeente Venlo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Venlo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Venlo is 2.978 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.792 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Venlo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Venlo vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Venlo

De gemeente Venlo telt 7 plaatsen.

Arcen Belfeld Lomm Steyl Tegelen Velden Venlo

Wijken van Venlo

Venlo bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.