De Huizenmarkt gemeente Venlo (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Venlo

Woningmarkt Venlo

Venlo is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 101.155 inwoners. Momenteel staan er 344 woningen te koop en zijn er recent 474 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Venlo. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 240.324.

Woningen te koop 344
Woningen recent verkocht 474
Gemiddelde vraagprijs € 391.798
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 240.324
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Venlo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Venlo is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Venlo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Venlo.

Woningen recent verkocht in Venlo

Er zijn recent 474 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Venlo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Venlo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Venlo. Een eengezinswoning in Venlo komt het meest (47%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Venlo

In Venlo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Venlo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Venlo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Venlo
Binnenring: Nederland

Venlo waar ligt dat?

Woningen te koop Venlo

Wil je een huis kopen in Venlo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Venlo . Er staan momenteel 344 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Venlo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Venlo.

Bekijk hier alle koopwoningen in Venlo. Zoek je huurwoning in Venlo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Venlo

Starterswoningen in Venlo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Venlo zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Venlo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Venlo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Venlo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Venlo is 2.762 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.507 euro).

Leeftijden Venlo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Venlo vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Venlo

De gemeente Venlo telt 7 plaatsen.

Arcen Belfeld Lomm Steyl Tegelen Velden Venlo

Alle wijken van Venlo

Venlo bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.