Huizenmarkt Westend in Tilburg (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Westend

Woningmarkt Westend

Westend is een buurt in de wijk Korvel en plaats Tilburg binnen de gemeente Tilburg. Deze buurt telt volgens het CBS 5.725 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westend. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 337.315 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 337.315
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Westend

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westend is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westend moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Westend.

Woningen recent verkocht in Westend

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westend. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westend.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westend. Een eengezinswoning in Westend komt het meest (100%) voor.

Gezinssamenstelling Westend

In Westend wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westend

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westend (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Westend
Binnenring: Nederland

Westend waar ligt dat?

Woningen te koop Westend

Wil je een huis kopen in Westend? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Westend . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Westend alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westend.

Bekijk hier alle koopwoningen in Westend. Zoek je huurwoning in Westend? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Westend

Starterswoningen in Westend zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Westend zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Westend zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Westend? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Westend

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westend is 3.153 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.361 euro).

Leeftijden Westend

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westend vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Westend

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Westend. De buurt zelf valt binnen de wijk Korvel in de gemeente Tilburg.

Kromhoutpark Westend Schildersbuurt Noord Schildersbuurt Zuid Schrijversbuurt Staatsliedenbuurt Oost Het Laar

Alle straten van Westend

Westend bestaat uit 8 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.