logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Steenbergen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Steenbergen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Steenbergen

Steenbergen is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 24.610 inwoners. Momenteel staan er 48 woningen te koop en zijn er recent 117 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steenbergen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 277.328.

Woningen te koop 48
Woningen recent verkocht 117
Gemiddelde vraagprijs € 443.142
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 277.328
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Steenbergen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Steenbergen is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Steenbergen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Steenbergen.

Woningen recent verkocht in Steenbergen

Er zijn recent 117 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steenbergen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Steenbergen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Steenbergen. Een eengezinswoning in Steenbergen komt het meest (73%) voor. Daarna komt een galerijflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Steenbergen

In Steenbergen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Steenbergen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Steenbergen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Steenbergen

Starterswoningen in gemeente Steenbergen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Steenbergen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Steenbergen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Steenbergen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Steenbergen

Wil je een huis kopen in gemeente Steenbergen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Steenbergen . Er staan momenteel 48 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Steenbergen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Steenbergen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Steenbergen. Zoek je huurwoning in gemeente Steenbergen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Steenbergen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Steenbergen is 3.216 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.005 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Steenbergen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Steenbergen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Steenbergen

De gemeente Steenbergen telt 5 plaatsen.

De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen

Wijken van Steenbergen

Steenbergen bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.