Huizenmarkt Punthorst in Punthorst (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Punthorst

Woningmarkt Punthorst

Punthorst is een wijk in de plaats Punthorst binnen de gemeente Staphorst. Deze wijk telt volgens het CBS 925 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Punthorst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 794.417 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 794.417
Percentage gezinnen met kinderen 49%

Verkoopduur woningen in Punthorst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Punthorst is 63 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Punthorst kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Punthorst

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Punthorst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Punthorst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Punthorst. Een woonboerderij in Punthorst komt het meest (54%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 39% het meest voor.

Gezinssamenstelling Punthorst

In Punthorst wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Punthorst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Punthorst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Punthorst
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Punthorst

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Punthorst vergeleken met de Staphorst en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Punthorst waar ligt dat?

Woningen te koop Punthorst

Wil je een huis kopen in Punthorst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Punthorst . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Punthorst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Punthorst.

Bekijk hier alle koopwoningen in Punthorst. Zoek je huurwoning in Punthorst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Punthorst

Starterswoningen in Punthorst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Punthorst zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Punthorst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Punthorst? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Punthorst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Punthorst is 5.130 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.092 euro).

Leeftijden Punthorst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Punthorst vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Punthorst

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Punthorst? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Punthorst

Verspreide huizen Punthorst