logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Oudewater

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Oudewater met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Oudewater

Oudewater is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 10.232 inwoners. Momenteel staan er 26 woningen te koop en zijn er recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oudewater. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 363.292.

Woningen te koop 26
Woningen recent verkocht 39
Gemiddelde vraagprijs € 667.208
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 363.292
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Oudewater

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oudewater is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oudewater moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oudewater.

Woningen recent verkocht in Oudewater

Er zijn recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oudewater. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oudewater.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oudewater. Een eengezinswoning in Oudewater komt het meest (64%) voor. Daarna komt een portiekflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oudewater

In Oudewater wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oudewater

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oudewater (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Oudewater

Starterswoningen in gemeente Oudewater zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Oudewater zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Oudewater zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Oudewater? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Oudewater

Wil je een huis kopen in gemeente Oudewater? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Oudewater . Er staan momenteel 26 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oudewater alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oudewater.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Oudewater. Zoek je huurwoning in gemeente Oudewater? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Oudewater

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oudewater is 4.126 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (4.103 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Oudewater

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oudewater vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oudewater

De gemeente Oudewater telt 4 plaatsen.

Hekendorp Oudewater Papekop Snelrewaard

Wijken van Oudewater

Oudewater bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.