De Huizenmarkt gemeente Oudewater (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oudewater

Woningmarkt Oudewater

Oudewater is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 9.365 inwoners. Momenteel staan er 27 woningen te koop en zijn er recent 33 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oudewater. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 27
Woningen recent verkocht 33
Gemiddelde vraagprijs € 556.320
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Oudewater

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oudewater is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oudewater moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oudewater.

Woningen recent verkocht in Oudewater

Er zijn recent 33 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oudewater. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oudewater.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oudewater. Een eengezinswoning in Oudewater komt het meest (64%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oudewater

In Oudewater wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oudewater

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oudewater (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oudewater
Binnenring: Nederland

Oudewater waar ligt dat?

Woningen te koop Oudewater

Wil je een huis kopen in Oudewater? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oudewater . Er staan momenteel 27 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oudewater alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oudewater.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oudewater. Zoek je huurwoning in Oudewater? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oudewater

Starterswoningen in Oudewater zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oudewater zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oudewater zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oudewater? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oudewater

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oudewater is 4.166 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.846 euro).

Leeftijden Oudewater

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oudewater vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oudewater

De gemeente Oudewater telt 4 plaatsen.

Hekendorp Oudewater Papekop Snelrewaard

Alle wijken van Oudewater

Oudewater bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.