Oudewater in de gemeente Oudewater

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Oudewater

Een eerste blik op Oudewater

Oudewater is een plaats in de gemeente Oudewater. Deze plaats telt volgens het CBS 9.365 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Oudewater. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 519.042 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 41
Gemiddelde vraagprijs € 519.042
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Oudewater

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oudewater is 42 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Oudewater kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Oudewater

Er zijn recent 41 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oudewater. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oudewater.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oudewater. Een eengezinswoning in Oudewater komt het meest (60%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oudewater

In Oudewater wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Oudewater

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Oudewater (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oudewater
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Oudewater

Wil je een huis kopen in Oudewater? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oudewater . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oudewater alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oudewater.

Zoek je huurwoning in Oudewater? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Oudewater.

Huizenprijzen in Oudewater

Starterswoningen in Oudewater zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oudewater zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oudewater zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oudewater? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oudewater

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oudewater is 3.349 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.130 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Oudewater is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Oudewater

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oudewater vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Oudewater

Oudewater bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen