Huizenmarkt Brakel in Kilder (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Brakel

Woningmarkt Brakel

Brakel is een wijk in de plaats Kilder binnen de gemeente Montferland. Deze wijk telt volgens het CBS 4.250 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Brakel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 433.058 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 17
Gemiddelde vraagprijs € 433.058
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Brakel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Brakel is 38 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Brakel kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Brakel

Er zijn recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Brakel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Brakel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Brakel. Een eengezinswoning in Brakel komt het meest (81%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Brakel

In Brakel wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Brakel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Brakel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Brakel
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Brakel

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Brakel vergeleken met de Montferland en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Brakel waar ligt dat?

Woningen te koop Brakel

Wil je een huis kopen in Brakel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Brakel . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Brakel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Brakel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Brakel. Zoek je huurwoning in Brakel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Brakel

Starterswoningen in Brakel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Brakel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Brakel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Brakel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Brakel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Brakel is 2.975 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.294 euro).

Leeftijden Brakel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Brakel vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Brakel

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Brakel? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Brakel

Beek Kilder Loerbeek Verspreide huizen Loerbeek Verspreide huizen Kilder Verspreide huizen Beek Verspreide huizen Montferland