Schijndel in de gemeente Meierijstad

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Schijndel

Een eerste blik op Schijndel

Schijndel is een plaats in de gemeente Meierijstad. Deze plaats telt volgens het CBS 56.380 inwoners. Momenteel staan er 93 woningen te koop en zijn er recent 53 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Schijndel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 501.337 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 93
Woningen recent verkocht 53
Gemiddelde vraagprijs € 501.337
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Schijndel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schijndel is 40 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Schijndel kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Schijndel

Er zijn recent 53 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schijndel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schijndel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schijndel. Een eengezinswoning in Schijndel komt het meest (62%) voor. Daarna komt een galerijflat met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schijndel

In Schijndel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Schijndel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Schijndel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schijndel
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Schijndel

Wil je een huis kopen in Schijndel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schijndel. Er staan momenteel 93 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schijndel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schijndel.

Huizenprijzen in Schijndel

Starterswoningen in Schijndel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schijndel zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schijndel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schijndel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schijndel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schijndel is 2.938 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.810 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Schijndel is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Schijndel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schijndel vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Schijndel

Schijndel bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen