De Huizenmarkt gemeente Medemblik (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Medemblik

Woningmarkt Medemblik

Medemblik is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 44.455 inwoners. Momenteel staan er 154 woningen te koop en zijn er recent 146 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Medemblik. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 154
Woningen recent verkocht 146
Gemiddelde vraagprijs € 459.521
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Medemblik

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Medemblik is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Medemblik moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Medemblik.

Woningen recent verkocht in Medemblik

Er zijn recent 146 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Medemblik. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Medemblik.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Medemblik. Een eengezinswoning in Medemblik komt het meest (74%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Medemblik

In Medemblik wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Medemblik

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Medemblik (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Medemblik
Binnenring: Nederland

Medemblik waar ligt dat?

Woningen te koop Medemblik

Wil je een huis kopen in Medemblik? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Medemblik . Er staan momenteel 154 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Medemblik alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Medemblik.

Bekijk hier alle koopwoningen in Medemblik. Zoek je huurwoning in Medemblik? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Medemblik

Starterswoningen in Medemblik zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Medemblik zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Medemblik zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Medemblik? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Medemblik

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Medemblik is 3.164 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.878 euro).

Leeftijden Medemblik

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Medemblik vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Medemblik

De gemeente Medemblik telt 16 plaatsen.

Abbekerk Andijk Benningbroek Hauwert Lambertschaag Medemblik Midwoud Nibbixwoud Oostwoud Opperdoes Sijbekarspel Twisk Wervershoof Wognum Zwaagdijk-Oost Zwaagdijk-West

Alle wijken van Medemblik

Medemblik bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.