Alle woningmarktinfo Oikos

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Oikos

Een eerste blik op Oikos

Oikos is een buurt in de gemeente Enschede. Deze buurt telt volgens het CBS 17.045 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oikos. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 251.653 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 251.653
Percentage gezinnen met kinderen 45%

Verkoopduur woningen in Oikos

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oikos is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oikos moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oikos.

Woningen recent verkocht in Oikos

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oikos. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oikos.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oikos. Een eengezinswoning in Oikos komt het meest (94%) voor. Daarna komt een herenhuis met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oikos

In Oikos wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Oikos

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Oikos (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oikos
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oikos

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oikos vergeleken met de Enschede en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Oikos

Wil je een huis kopen in Oikos? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oikos . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oikos alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oikos.

Zoek je huurwoning in Oikos? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Oikos.

Huizenprijzen in Oikos

Starterswoningen in Oikos zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oikos zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oikos zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oikos? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oikos

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oikos is 2.413 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.288 euro).

Leeftijden Oikos

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oikos vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Oikos

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Oikos. De buurt zelf valt binnen de wijk Glanerbrug en omgeving in de gemeente Enschede.

Glanerveld Bentveld-Bultserve Schipholt-Glanermaten Eekmaat Oikos Eilermarke De Slank Dolphia Eekmaat West

Alle straten van Oikos

Oikos bestaat uit 27 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen