De Huizenmarkt in Enschede (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Enschede

Woningmarkt Enschede

Enschede is een plaats in de gemeente Enschede. Deze plaats telt volgens het CBS 158.255 inwoners. Momenteel staan er 435 woningen te koop en zijn er recent 541 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enschede. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 347.951 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 435
Woningen recent verkocht 541
Gemiddelde vraagprijs € 347.951
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Enschede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Enschede is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Enschede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Enschede.

Woningen recent verkocht in Enschede

Er zijn recent 541 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enschede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Enschede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Enschede. Een eengezinswoning in Enschede komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Enschede

In Enschede wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Enschede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Enschede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Enschede
Binnenring: Nederland

Enschede waar ligt dat?

Woningen te koop Enschede

Wil je een huis kopen in Enschede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Enschede . Er staan momenteel 435 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Enschede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Enschede.

Bekijk hier alle koopwoningen in Enschede. Zoek je huurwoning in Enschede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Enschede

Starterswoningen in Enschede zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Enschede zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Enschede zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Enschede? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Enschede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Enschede is 2.836 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.528 euro).

Leeftijden Enschede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Enschede vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Enschede

Enschede bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.