Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Enschede

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Enschede met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Enschede

Enschede is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 158.255 inwoners. Momenteel staan er 307 woningen te koop en zijn er recent 551 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enschede. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 265.705.

Woningen te koop 307
Woningen recent verkocht 551
Gemiddelde vraagprijs € 370.038
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 265.705
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Enschede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Enschede is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Enschede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Enschede.

Woningen recent verkocht in Enschede

Er zijn recent 551 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enschede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Enschede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Enschede. Een eengezinswoning in Enschede komt het meest (54%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Enschede

In Enschede wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Enschede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Enschede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Enschede

Starterswoningen in gemeente Enschede zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Enschede zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Enschede zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Enschede? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Enschede

Wil je een huis kopen in gemeente Enschede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Enschede . Er staan momenteel 307 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Enschede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Enschede.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Enschede. Zoek je huurwoning in gemeente Enschede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Enschede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Enschede is 2.953 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.836 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Enschede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Enschede vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Enschede

De gemeente Enschede telt 1 plaats.

Enschede

Wijken van Enschede

Enschede bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.