Alle woningmarktinfo Glanerveld

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Glanerveld

Een eerste blik op Glanerveld

Glanerveld is een buurt in de gemeente Enschede. Deze buurt telt volgens het CBS 17.045 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Glanerveld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 249.094 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 249.094
Percentage gezinnen met kinderen 45%

Verkoopduur woningen in Glanerveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Glanerveld is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Glanerveld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Glanerveld.

Woningen recent verkocht in Glanerveld

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Glanerveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Glanerveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Glanerveld. Een eengezinswoning in Glanerveld komt het meest (74%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Glanerveld

In Glanerveld wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Glanerveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Glanerveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Glanerveld
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Glanerveld

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Glanerveld vergeleken met de Enschede en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Glanerveld

Wil je een huis kopen in Glanerveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Glanerveld . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Glanerveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Glanerveld.

Zoek je huurwoning in Glanerveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Glanerveld.

Huizenprijzen in Glanerveld

Starterswoningen in Glanerveld zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Glanerveld zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Glanerveld zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Glanerveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Glanerveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Glanerveld is 2.037 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.693 euro).

Leeftijden Glanerveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Glanerveld vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Glanerveld

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Glanerveld. De buurt zelf valt binnen de wijk Glanerbrug en omgeving in de gemeente Enschede.

Glanerveld Bentveld-Bultserve Schipholt-Glanermaten Eekmaat Oikos Eilermarke De Slank Dolphia Eekmaat West

Alle straten van Glanerveld

Glanerveld bestaat uit 7 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen