Dolphia

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Dolphia

Een eerste blik op Dolphia

Dolphia is een buurt in de gemeente Enschede. Deze buurt telt volgens het CBS 17.045 inwoners. Momenteel staan er 0 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Dolphia. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 196.248 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 0
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 196.248
Percentage gezinnen met kinderen 45%

Verkoopduur woningen in Dolphia

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dolphia is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dolphia moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dolphia.

Woningen recent verkocht in Dolphia

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dolphia. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dolphia.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dolphia. Een eengezinswoning in Dolphia komt het meest (83%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dolphia

In Dolphia wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Dolphia

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Dolphia (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dolphia
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Dolphia

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Dolphia vergeleken met de Enschede en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Dolphia

Wil je een huis kopen in Dolphia? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dolphia . Er staan momenteel 0 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dolphia alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dolphia.

Er staan momenteel geen woningen te koop in Dolphia.

Zoek je huurwoning in Dolphia? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Dolphia.

Huizenprijzen in Dolphia

Starterswoningen in Dolphia zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Dolphia zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dolphia zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dolphia? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dolphia

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dolphia is 1.475 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.264 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Dolphia is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Dolphia

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dolphia vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Dolphia

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Dolphia. De buurt zelf valt binnen de wijk Glanerbrug en omgeving in de gemeente Enschede.

Glanerveld Bentveld-Bultserve Schipholt-Glanermaten Eekmaat Oikos Eilermarke De Slank Dolphia Eekmaat West

Alle straten van Dolphia

Dolphia bestaat uit 10 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen