Woensel-West

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Woensel-West

Een eerste blik op Woensel-West

Woensel-West is een buurt in de gemeente Eindhoven. Deze buurt telt volgens het CBS 38.315 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Woensel-West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 277.754 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 277.754
Percentage gezinnen met kinderen 19%

Verkoopduur woningen in Woensel-West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Woensel-West is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Woensel-West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Woensel-West.

Woningen recent verkocht in Woensel-West

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Woensel-West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Woensel-West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Woensel-West. Een eengezinswoning in Woensel-West komt het meest (56%) voor. Daarna komt een galerijflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Woensel-West

In Woensel-West wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Woensel-West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Woensel-West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Woensel-West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Woensel-West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Woensel-West vergeleken met de Eindhoven en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Woensel-West

Wil je een huis kopen in Woensel-West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Woensel-West. Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Woensel-West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Woensel-West.

Huizenprijzen in Woensel-West

Starterswoningen in Woensel-West zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Woensel-West zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Woensel-West zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Woensel-West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Woensel-West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Woensel-West is 2.531 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.299 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Woensel-West is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Woensel-West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Woensel-West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Woensel-West

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Woensel-West. De buurt zelf valt binnen de wijk Stadsdeel Woensel-Zuid in de gemeente Eindhoven.

Limbeek-Zuid Limbeek-Noord Hemelrijken Gildebuurt Woenselse Watermolen Woensel-West Kronehoef Barrier Mensfort Rapenland Vredeoord Generalenbuurt Oude Toren Hondsheuvels Oude Gracht-West Oude Gracht-Oost Eckartdal

Alle straten van Woensel-West

Woensel-West bestaat uit 46 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen