logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Eindhoven

Begrijp de huizenprijzen in Eindhoven met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Eindhoven

Eindhoven is een plaats in de gemeente Eindhoven. Deze plaats telt volgens het CBS 243.730 inwoners. Momenteel staan er 337 woningen te koop en zijn er recent 1.053 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Eindhoven. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 516.680 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 337
Woningen recent verkocht 1.053
Gemiddelde vraagprijs € 516.680
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Eindhoven

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Eindhoven is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Eindhoven moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Eindhoven.

Woningen recent verkocht in Eindhoven

Er zijn recent 1.053 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Eindhoven. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Eindhoven.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Eindhoven. Een eengezinswoning in Eindhoven komt het meest (39%) voor. Daarna komt een portiekflat met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Eindhoven

In Eindhoven wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Eindhoven

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Eindhoven (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Eindhoven

Starterswoningen in Eindhoven zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Eindhoven zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Eindhoven zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Eindhoven? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Eindhoven

Wil je een huis kopen in Eindhoven? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Eindhoven . Er staan momenteel 337 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Eindhoven alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Eindhoven.

Bekijk alle koopwoningen in Eindhoven. Zoek je huurwoning in Eindhoven? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Eindhoven

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Eindhoven is 4.130 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.765 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Eindhoven

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Eindhoven vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Eindhoven

Eindhoven bestaat uit 25 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.