De Huizenmarkt in Eindhoven (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Eindhoven

Woningmarkt Eindhoven

Eindhoven is een plaats in de gemeente Eindhoven. Deze plaats telt volgens het CBS 194.900 inwoners. Momenteel staan er 635 woningen te koop en zijn er recent 1.138 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Eindhoven. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 495.955 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 635
Woningen recent verkocht 1.138
Gemiddelde vraagprijs € 495.955
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Eindhoven

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Eindhoven is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Eindhoven moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Eindhoven.

Woningen recent verkocht in Eindhoven

Er zijn recent 1.138 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Eindhoven. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Eindhoven.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Eindhoven. Een eengezinswoning in Eindhoven komt het meest (38%) voor. Daarna komt een portiekflat met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Eindhoven

In Eindhoven wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Eindhoven

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Eindhoven (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Eindhoven
Binnenring: Nederland

Eindhoven waar ligt dat?

Woningen te koop Eindhoven

Wil je een huis kopen in Eindhoven? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Eindhoven . Er staan momenteel 635 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Eindhoven alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Eindhoven.

Bekijk hier alle koopwoningen in Eindhoven. Zoek je huurwoning in Eindhoven? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Eindhoven

Starterswoningen in Eindhoven zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Eindhoven zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Eindhoven zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Eindhoven? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Eindhoven

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Eindhoven is 3.747 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.533 euro).

Leeftijden Eindhoven

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Eindhoven vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Eindhoven

Eindhoven bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.