Rapenland

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Rapenland

Een eerste blik op Rapenland

Rapenland is een buurt in de gemeente Eindhoven. Deze buurt telt volgens het CBS 38.315 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Rapenland. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 244.105 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 244.105
Percentage gezinnen met kinderen 19%

Verkoopduur woningen in Rapenland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rapenland is 36 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Rapenland kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Rapenland

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rapenland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rapenland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rapenland. Een portiekflat in Rapenland komt het meest (74%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rapenland

In Rapenland wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Rapenland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Rapenland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rapenland
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Rapenland

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Rapenland vergeleken met de Eindhoven en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Rapenland

Wil je een huis kopen in Rapenland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rapenland. Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Rapenland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rapenland.

Huizenprijzen in Rapenland

Starterswoningen in Rapenland zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Rapenland zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rapenland zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rapenland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rapenland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rapenland is 2.724 euro. De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Rapenland is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Rapenland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rapenland vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Rapenland

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Rapenland. De buurt zelf valt binnen de wijk Stadsdeel Woensel-Zuid in de gemeente Eindhoven.

Limbeek-Zuid Limbeek-Noord Hemelrijken Gildebuurt Woenselse Watermolen Woensel-West Kronehoef Barrier Mensfort Rapenland Vredeoord Generalenbuurt Oude Toren Hondsheuvels Oude Gracht-West Oude Gracht-Oost Eckartdal

Alle straten van Rapenland

Rapenland bestaat uit 24 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen