logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Dijk en Waard

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Dijk en Waard met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Dijk en Waard

Dijk en Waard is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 88.985 inwoners. Momenteel staan er 138 woningen te koop en zijn er recent 1.073 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dijk en Waard. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 138
Woningen recent verkocht 1.073
Gemiddelde vraagprijs € 464.329
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Dijk en Waard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dijk en Waard is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dijk en Waard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dijk en Waard.

Woningen recent verkocht in Dijk en Waard

Er zijn recent 1.073 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dijk en Waard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dijk en Waard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dijk en Waard. Een eengezinswoning in Dijk en Waard komt het meest (64%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dijk en Waard

In Dijk en Waard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dijk en Waard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dijk en Waard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Dijk en Waard

Starterswoningen in gemeente Dijk en Waard zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Dijk en Waard zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Dijk en Waard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Dijk en Waard? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Dijk en Waard

Wil je een huis kopen in gemeente Dijk en Waard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Dijk en Waard . Er staan momenteel 138 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dijk en Waard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dijk en Waard.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Dijk en Waard. Zoek je huurwoning in gemeente Dijk en Waard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dijk en Waard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dijk en Waard is 3.808 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.462 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dijk en Waard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dijk en Waard vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Dijk en Waard

De gemeente Dijk en Waard telt 7 plaatsen.

Broek op Langedijk Heerhugowaard Koedijk Noord-Scharwoude Oudkarspel Sint Pancras Zuid-Scharwoude

Wijken van Dijk en Waard

Dijk en Waard bestaat uit 47 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.