Alle woningmarktinfo Heerhugowaard in gemeente Heerhugowaard

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Heerhugowaard

Een eerste blik op Heerhugowaard

Heerhugowaard is een plaats in de gemeente Heerhugowaard. Deze plaats telt volgens het CBS 55.805 inwoners. Momenteel staan er 169 woningen te koop en zijn er recent 204 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerhugowaard. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 375.472 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 169
Woningen recent verkocht 204
Gemiddelde vraagprijs € 375.472
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Heerhugowaard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heerhugowaard is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heerhugowaard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heerhugowaard.

Woningen recent verkocht in Heerhugowaard

Er zijn recent 204 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heerhugowaard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heerhugowaard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heerhugowaard. Een eengezinswoning in Heerhugowaard komt het meest (62%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heerhugowaard

In Heerhugowaard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Heerhugowaard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Heerhugowaard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heerhugowaard
Binnenring: Nederland

Heerhugowaard waar ligt dat?

Woningen te koop in Heerhugowaard

Wil je een huis kopen in Heerhugowaard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heerhugowaard . Er staan momenteel 169 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heerhugowaard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heerhugowaard.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heerhugowaard. Zoek je huurwoning in Heerhugowaard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heerhugowaard

Starterswoningen in Heerhugowaard zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heerhugowaard zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heerhugowaard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heerhugowaard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heerhugowaard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heerhugowaard is 3.324 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.752 euro).

Leeftijden Heerhugowaard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heerhugowaard vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Heerhugowaard

Heerhugowaard bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.