Zuid-Scharwoude in de gemeente Langedijk

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zuid-Scharwoude

Een eerste blik op Zuid-Scharwoude

Zuid-Scharwoude is een plaats in de gemeente Langedijk. Deze plaats telt volgens het CBS 27.835 inwoners. Momenteel staan er 26 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Zuid-Scharwoude. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 415.527 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 26
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 415.527
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Zuid-Scharwoude

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuid-Scharwoude is 39 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Zuid-Scharwoude kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Zuid-Scharwoude

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuid-Scharwoude. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuid-Scharwoude.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuid-Scharwoude. Een eengezinswoning in Zuid-Scharwoude komt het meest (54%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuid-Scharwoude

In Zuid-Scharwoude wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zuid-Scharwoude

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zuid-Scharwoude (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zuid-Scharwoude
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Zuid-Scharwoude

Wil je een huis kopen in Zuid-Scharwoude? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuid-Scharwoude. Er staan momenteel 26 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuid-Scharwoude alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuid-Scharwoude.

Huizenprijzen in Zuid-Scharwoude

Starterswoningen in Zuid-Scharwoude zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zuid-Scharwoude zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuid-Scharwoude zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zuid-Scharwoude? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zuid-Scharwoude

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuid-Scharwoude is 2.867 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (2.858 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Zuid-Scharwoude is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Zuid-Scharwoude

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuid-Scharwoude vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Zuid-Scharwoude

Zuid-Scharwoude bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
00
Instellingen zijn opgeslagen