logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Hollum in Hollum

Begrijp de huizenprijzen in Hollum Ameland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hollum Ameland

Hollum is een buurt in de wijk 00 en plaats Hollum binnen de gemeente Ameland. Deze buurt telt volgens het CBS 3.840 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hollum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 440.857 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 440.857
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Hollum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hollum is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hollum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hollum.

Woningen recent verkocht in Hollum

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hollum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hollum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hollum. Een eengezinswoning in Hollum komt het meest (84%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hollum

In Hollum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hollum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hollum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Hollum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hollum vergeleken met de Ameland en Nederland.

Huizenprijzen in Hollum Ameland

Starterswoningen in Hollum Ameland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hollum Ameland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hollum Ameland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hollum Ameland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hollum Ameland

Wil je een huis kopen in Hollum Ameland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hollum Ameland . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hollum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hollum.

Bekijk alle koopwoningen in Hollum Ameland. Zoek je huurwoning in Hollum Ameland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hollum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hollum is 4.360 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.496 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hollum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hollum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Hollum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Hollum. De buurt zelf valt binnen de wijk 00 in de gemeente Ameland.

Nes Buren Ballum Hollum Verspreide huizen Ballum Verspreide huizen Nes Verspreide huizen Hollum

Alle straten van Hollum

Hollum bestaat uit 50 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.