logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Ameland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Ameland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Ameland

Ameland is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 3.840 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ameland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 354.673.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 19
Gemiddelde vraagprijs € 472.410
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 354.673
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Ameland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ameland is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ameland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ameland.

Woningen recent verkocht in Ameland

Er zijn recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ameland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ameland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ameland. Een eengezinswoning in Ameland komt het meest (78%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ameland

In Ameland wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ameland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ameland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Ameland

Starterswoningen in gemeente Ameland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Ameland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Ameland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Ameland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Ameland

Wil je een huis kopen in gemeente Ameland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Ameland . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ameland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ameland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Ameland. Zoek je huurwoning in gemeente Ameland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ameland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ameland is 3.797 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.945 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ameland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ameland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Ameland

De gemeente Ameland telt 4 plaatsen.

Ballum Buren Hollum Nes

Wijken van Ameland

Ameland bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
00