De Huizenmarkt gemeente Ameland (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ameland

Woningmarkt Ameland

Ameland is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 3.655 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ameland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 2
Gemiddelde vraagprijs € 508.935
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Ameland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ameland is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ameland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ameland.

Woningen recent verkocht in Ameland

Er zijn recent 2 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ameland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ameland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ameland. Een eengezinswoning in Ameland komt het meest (77%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ameland

In Ameland wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ameland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ameland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ameland
Binnenring: Nederland

Ameland waar ligt dat?

Woningen te koop Ameland

Wil je een huis kopen in Ameland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ameland . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ameland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ameland.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ameland. Zoek je huurwoning in Ameland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ameland

Starterswoningen in Ameland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ameland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ameland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ameland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ameland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ameland is 3.103 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.264 euro).

Leeftijden Ameland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ameland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Ameland

De gemeente Ameland telt 4 plaatsen.

Ballum Buren Hollum Nes

Alle wijken van Ameland

Ameland bestaat uit 1 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Wijk
00