Alle woningmarktinfo Oud Zaandijk in Zaanstad

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Oud Zaandijk

Een eerste blik op Oud Zaandijk

Oud Zaandijk is een wijk in de gemeente Zaanstad. Deze wijk telt volgens het CBS 3.090 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud Zaandijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 404.320 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 19
Gemiddelde vraagprijs € 404.320
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Oud Zaandijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oud Zaandijk is 13 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oud Zaandijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oud Zaandijk.

Woningen recent verkocht in Oud Zaandijk

Er zijn recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud Zaandijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oud Zaandijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oud Zaandijk. Een eengezinswoning in Oud Zaandijk komt het meest (52%) voor. Daarna komt een galerijflat met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oud Zaandijk

In Oud Zaandijk wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Oud Zaandijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Oud Zaandijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oud Zaandijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oud Zaandijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oud Zaandijk vergeleken met de Zaanstad en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Oud Zaandijk

Wil je een huis kopen in Oud Zaandijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oud Zaandijk . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oud Zaandijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oud Zaandijk.

Zoek je huurwoning in Oud Zaandijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Oud Zaandijk.

Huizenprijzen in Oud Zaandijk

Starterswoningen in Oud Zaandijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oud Zaandijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oud Zaandijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oud Zaandijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oud Zaandijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oud Zaandijk is 3.816 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.333 euro).

Leeftijden Oud Zaandijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oud Zaandijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oud Zaandijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oud Zaandijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oud Zaandijk

Oud Zaandijk

Instellingen zijn opgeslagen