De Huizenmarkt gemeente Waterland (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Waterland

Woningmarkt Waterland

Waterland is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 16.820 inwoners. Momenteel staan er 63 woningen te koop en zijn er recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Waterland. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 63
Woningen recent verkocht 65
Gemiddelde vraagprijs € 667.182
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Waterland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Waterland is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Waterland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Waterland.

Woningen recent verkocht in Waterland

Er zijn recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Waterland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Waterland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Waterland. Een eengezinswoning in Waterland komt het meest (62%) voor. Daarna komt een herenhuis met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Waterland

In Waterland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Waterland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Waterland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Waterland
Binnenring: Nederland

Waterland waar ligt dat?

Woningen te koop Waterland

Wil je een huis kopen in Waterland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Waterland . Er staan momenteel 63 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Waterland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Waterland.

Bekijk hier alle koopwoningen in Waterland. Zoek je huurwoning in Waterland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Waterland

Starterswoningen in Waterland zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Waterland zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Waterland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Waterland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Waterland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Waterland is 4.359 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.418 euro).

Leeftijden Waterland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Waterland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Waterland

De gemeente Waterland telt 9 plaatsen.

Broek in Waterland Ilpendam Katwoude Marken Monnickendam Purmer Uitdam Watergang Zuiderwoude

Alle wijken van Waterland

Waterland bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.