logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Waterland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Waterland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Waterland

Waterland is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 17.609 inwoners. Momenteel staan er 44 woningen te koop en zijn er recent 82 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Waterland. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 407.116.

Woningen te koop 44
Woningen recent verkocht 82
Gemiddelde vraagprijs € 691.874
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 407.116
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Waterland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Waterland is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Waterland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Waterland.

Woningen recent verkocht in Waterland

Er zijn recent 82 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Waterland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Waterland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Waterland. Een eengezinswoning in Waterland komt het meest (63%) voor. Daarna komt een herenhuis met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Waterland

In Waterland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Waterland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Waterland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Waterland

Starterswoningen in gemeente Waterland zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Waterland zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Waterland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Waterland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Waterland

Wil je een huis kopen in gemeente Waterland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Waterland . Er staan momenteel 44 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Waterland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Waterland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Waterland. Zoek je huurwoning in gemeente Waterland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Waterland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Waterland is 5.285 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.417 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Waterland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Waterland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Waterland

De gemeente Waterland telt 9 plaatsen.

Broek in Waterland Ilpendam Katwoude Marken Monnickendam Purmer Uitdam Watergang Zuiderwoude

Wijken van Waterland

Waterland bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.